7 Eylül 2012 Cuma

Fer Yapı, Kartal'da 15 bin 760 metrekarelik arsa satın aldı!


Bahsettiğim arazi E-5 yanyol üzerinde, çok iyi bir konumda ve toplam 15.760 metrekare büyüklüğünde. Kartal dönüşüm alanının dışında kalan bu yer Kartal'ın en güzel arsalarından biri. Yaklaşık 25 bin metrekare inşaat alanı bulunan bu arsa, firmanın finansal sıkıntılar yaşaması nedeniyle üç yıldır satılamıyordu. Ancak geçen hafta Sah günü (22 Mart) Fer Yapı tarafından satın alındı. Ramadan Kumova bu arsa ile ilgili olarak, daha önce bu arsa için kat karşılığı sözleşmelerinin olduğunu, ancak neticede satın almaya karar verdiklerini söyledi. Arsa için 27 milyon 350 bin TL bedel ödediklerini de söyleyen Kumova, projenin henüz netleşmediğini söyledi. Ancak aldığım duyumlara göre konut ve ticaret imarı bulunan bu arsa üzerine ofis ve rezidans projesi yapılacakmış. 

Son iki yıl içinde yüzde 25'in üzerinde büyüme başarısı gösteren, sektörünün önde gelen firmalarından Dumankaya İnşaat, istikrarlı büyümesini yeni projeler ve arsa alımlarıyla sürdürüyor. Yapı Merkezi ile kat karşılığı anlaşarak Maltepe'de E-5 üzerinde 60 dönümlük arsa alımı gerçekleştiren Dumankaya 2011'in ikinci yarısında burada 500 milyon TL değerinde bir proje geliştirmeye hazırlanıyor.

Maltepe E-5 üzerindeki Carrefour'un hemen yanındaki eski Toyota merkezinin bulunduğu arazi için Yapı Merkezi ile anlaşmışlar ve çalışmalarına da 201 l'in ikinci yarısında başlayacaklarmış. Dumankaya, bu yeni arsa alımıyla "kente kimlik katan yaşam alanları" (sloganlarıyla) geliştirmeye devam ederek büyümesini sürdürecek gibi görünüyor.

Kaan Yücel Eston'dan istifa etti

Bilindiği gibi, TMSF ve Zeytinoğlu Ailesi Eston Yapı'yı iki senedir birlikte yönetiyordu. Ancak geçen hafta TMSF, Eston Yapı AŞ'nin yönetimine el koydu ve bu gelişmelerin ardından Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel istifa etti. Genel Müdürlük pozisyonuna ise Zeytinoğlu Şirketler Grubu bünyesinde Mart 2010'dan beri Genel Koordinatör Yardımcılığı görevini yürüten Özgür Mungan getirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder